Mindenki többet akar, növelni a bevételeket, az üzletet, jöjjön itt öt growth hacking technika, ami segíteni fog növekedő pályára állítani a céged.

1. Automatizálj!

A gyártásban hódít a robotika és az automatizáció, ez a marketinget sem kerülte el, az automatizált marketing megoldások fognak segíteni neked a gyors és direkt válaszadásban. A vásárlók megszokták, hogy mindent is megkapnak azonnal, ma már rendkívül jó megoldások vannak a piacon,  megfelelő tech stack mellet például elérhető a személyre szabott tömegkommunikáció.

2. Tesztel, Tesztelj, Tesztelj mindent!

A tesztelés a legjobb mód arra, hogy hogy megértsd a felhasználóid, lásd mi az, ami működik mi az a ami nem. Minél több tesztet futtatsz annál jobb lesz az oldalad a terméked. Ráadásul simán belefuthatsz egy pár „ezt sosem gondoltam volna” szituációba. Egy ügyfelemnek volt az a problémája, hogy szerinte nem nő elég é a facebook oldallal likeolóinak a száma. A kirakott tartalmat zabálták, az organikus elérés jobb volt, mint az oldal követőinek száma.  De nyilván a saját feedjükben fogyasztották a tartalmat, és nem kattintottak át az oldalra, ahol követni tudták volna azt. Erre kitaláltunk néhány fondorlatos praktikát, de az ügyfél büdzsé megszorításokra hivatkozva nem kérte ezeket. Így végén annyit mondtam a socialos kollégának, hogy írja bele a posztok szövegébe, hogy kövessenek minket. S láss csodát, elkezdték követni az oldalt.

3. Patent tartalom.

Végezz egy célcsoport elemzést, figyeld meg hol és hogyan beszélnek, milyen tartalmakat fogyasztanak. Ez alapján állítsd fel a tartalom marketing stratégiád. Gondolj bele, mennyire fura lenne, ha a játék gyártó cégek, hivatalos önözős formában kommunikálnának a gamerekkel.

Tartalom marketing

A célcsoport helyes megszólítása mellet, fontos az is, hogy a tartalmad elérje a célját, az emberek inger küszöbe pedig napról napra nő az internetnek köszönhetően. A kétezres évek elején futó népszerű valóságshow a Való világ Okijának elég volt egy két pukit eleresztenie a polgárpukkasztáshoz, Majka pedig szabad szájával vitte el a showt és érte el, hogy a fél ország róla beszéljen, ma ugyan ehhez egy fitneszgurunak élő adásban azt kell mondania, hogy a dagadt nők miatt növekszik a válások száma. Nyugodtan legyél kicsit szókimondóbb.

4. Az adat az új olaj.

Az adat az új olaj mondják a marketingszakmában a nagyon találó kifejezést, azonban sokan nem is sejtik mennyre ül az analógia. Az adat nem csak árában hasonlít az olajhoz, de a működésében is. Mindenkinek, akinek van egy weboldala, van egy kis olajmezője. De ahogy az olaj is csak akkor ér valamit, ha hordókba töltve áll az olajmágnás mellet, az adat is csak akkor értékes, ha az már ki van termelve.

Miután kitermelik a nyersolajat azt finomítani kell, ugyan így van ez az adatokkal is azokat strukturálni kell, elemezni egészen addig amíg a cégedet az egekbe repítő kerozin nem válik belőle.

5. PPC – Growth Hacker módra.

A pay-per-click hirdetések nagyon jól terelnek forgalmat az oldaladra, search-ból érkezve még a konverziós ráta is szép lesz. Azonban nem csak forgalomterelésre, de A/B tesztekre, szövegek tesztelésére és ötletek validálásra is alkalmas.

Growth Hacking Technikák

Képzeld el, hogy összevesztek az üzleti partnereddel, hogy kié a jobb szlogen, hogy döntitek el? Egy Growth Hacker az mondá csináljatok egy-egy hirdetést és egy hét múlva pontosan látni fogjátok, hogy melyik hozza a kattintást és a konverziót. Itt kitérnék, az utóbbi fontosságára. PPC hirdetések esetén sokan a klikkekre mennek, és azt a hirdetést választják, ami nagyobb forgalmat terel, függetlenül a konverziós rátától, mondván a több mindig jobb. Pedig ebben az esetben inkább csak drágább, és földbe döngöli a ROAS-odat.